Vragen over e-mail
Inkomende mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl (pas dit aan naar uw domeinnaam)
Poort: 110 voor POP3, 143 voor IMAP
Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres
Wachtwoord: door u aangemaakte wachtwoord behorende bij het specifieke e-mailadres
SSL: uit
Uitgaande mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl (pas dit aan naar uw domeinnaam)
Poort: 25 voor SMTP
Verificatie: vereist, gebruikersnaam en wachtwoord gelijk aan de inkomende server
SSL: uit
Mocht u de bovenstaande instellingen correct hebben ingevoerd, maar u kunt toch geen e-mail versturen dan kan dit duiden op een blokkade van poort 25 door uw internet-provider (ISP). Voorbeelden van internetproviders die deze poort blokkeren zijn KPN, Ziggo en Tele2. Gebruikt u in dit geval de uitgaande mailserver van uw internetprovider. Als u met bovenstaande gegevens geen e-mail kunt ontvangen, duidt dit vaak op onjuiste inloggegevens ofwel de inloggegevens van een verkeerde account (bijvoorbeeld het hoofd-account).
Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog verdere vragen hebben, horen wij deze natuurlijk graag.
In dit artikel gaan we er van uit dat je de inloggegevens van je E-mail account weet, en dat je weet wat je inkomende, en uitgaande mailserver instellingen moeten zijn. De volgende gegevens moet je bij de hand hebben:
- Gebruikersnaam (Dit is je E-mail adres)
- Wachtwoord behorende bij je E-mail adres
- Inkomende mailserver-naam
- Uitgaande mailserver-naam
Mocht je dit niet weten kijk dan op de volgende pagina’s:
Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn E-mail adres?
Waar staan mijn E-mail server gegevens?
Stap 1:
Open je Mail app, en voeg een nieuw account toe. Mocht je al een mail account ingesteld hebben staan, ga dan naar ‘Instellingen’ > ‘Wachtwoorden en accounts’ en tik vervolgens op ‘Voeg account toe’
Let op: Zodra je een oudere versie hebt van je iPhone of IOS, dan kan het zijn dat je eerst moet klikken op de knop ‘Wijzig SMTP Server-lijst’ om de uitgaande mailserver in te kunnen stellen!
Stap 2:
Kies voor ‘Voeg mailaccount toe’
Let op: Wanneer je een E-mail account op een mobiel apparaat instelt, kies dan altijd voor IMAP! Mocht je dit niet doen, en voor POP3 kiezen, dan loop je het risico dat je mail account gedownload wordt en dat enkel de laatste 30 dagen op de server blijven staan. Het is daarna niet meer mogelijk om de mails opnieuw te uploaden naar de server. Voor meer informatie wat het verschil tussen POP3 en IMAP is, kijk op de volgende pagina
Stap 3:
Vul nu de gegevens in zoals voor jou E-mail account van toepassing is, en klik op ‘Volgende’.
Stap 4:
Na het klikken op ‘Volgende’ zal Apple Mail een overzicht geven van je ingevoerd gegevens, en kun je nog gegevens aanpassen mocht dat nodig zijn. Let op dat je eigen servernaam afwijkt van dit voorbeeld! Klik uiteindelijk op ‘Gereed’
Stap 5:
Omdat Apple Mail meerdere functies kan koppelen aan je E-mail account, kun je nu kiezen voor Mail en Notities. Enkel de Mail app is nodig om je E-mail te gebruiken
Stap 6:
Als het goed is, is je E-mail account nu ingesteld en kun je je E-mails zien als deze al in je Inbox aanwezig waren. Krijg je nog een foutmelding? Ga dan terug naar de instellingen van je E-mail account zoals bij Stap 1 is uitgelegd, en controleer of je gegevens goed staan. Let ook goed op de gebruikersnaam!
1. Start Outlook op2. Kies voor Bestand en druk hier op ‘Account toevoegen’.
3. U krijgt nu een scherm te zien, zoals hieronder, waar u de keuze heeft om de server instellingen of extra servertypen handmatig te configureren, selecteer deze optie zoals in de afbeelding te zien is en druk op volgende.
4. In scherm wat u nu voor u heeft, heeft u 4 keuzes waarvan u de eerste dient te hebben. Deze keuze heet ‘Internet-e-mail’ en met deze keuze kunt u verbinding maken met uw POP- of IMAP-server om e-mailberichten te verzenden en te ontvangen. Druk hierna op volgende.
5. Hierboven is het scherm waar u de instellingen dient in te stellen, hieronder een uitleg van de instellingen die u in deze afbeelding ziet.
- Gebruikersgegevens
- Naam: Dit is de naam die u aan uw mail-box wilt geven zodat het voor u overzichtelijk in het programma is.
- E-mailadres: Dit is het e-mailadres wat u wilt toevoegen
- Servergegevens
- Type Account: U kunt hier kiezen voor IMAP of POP3. Meer informatie over deze 2 verschillende protocollen kunt u vinden in deze pagina https://cp.flexwebhosting.nl/faq/article/21 . Wij raden IMAP aan omdat hierbij de mail op de server blijft.
- Server voor inkomende e-mail: Dit is de server waarmee u verbind om uw e-mails op te halen. Pas de server aan van mail.uwdomein.nl naar uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld mail.flexwebhosting.nl.
- Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Uw/onze server voor uitgaande e-mail kunt u alleen gebruiken wanneer u internet provider ‘poort 25’ voor externe mailservers toestaat. Mocht u Internet Provider ‘poort 25’ open hebben staan dan kunt u dezelfde server gebruiken als degene die u voor inkomende e-mail heeft ingesteld, dus mail.uwdomein.nl. Mocht uw internet provider ‘poort 25’ hebben dichtstaan dan dient u de mailserver van uw Internet provider te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider, tevens staat het ook vaak op de website van uw provider.
- Aanmeldingsgegevens
- Gebruikersnaam: Hier dient u uw complete e-mailadres in te stellen. Bijvoorbeeld voorbeeld@flexwebhosting.nl
- Wachtwoord: Hier dient u het wachtwoord in te stellen wat u zelf bedacht heeft toen u het betreffende e-mail adres in uw hostingpakket heeft aangemaakt. Dit is dus geen wachtwoord die wij hebben aangemaakt en wordt niet door ons bewaard. Noteer deze dus ergens goed!
- Beveilig-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: Deze optie dient uit te staan, wanneer deze aan staat zal uw mailadres niet werken!
6. Deze stap is enkel voor wanneer uw internet provider ‘poort 25’ open heeft staan en u onze mailserver gebruikt om mails te versturen, indien dit niet het geval is, sla deze stap dan over en ga door naar de volgende stap.
Klik op ‘Meer instellingen’ en ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’. Selecteer in scherm ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ en vink ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail’.
7. Klik op ‘Meer instellingen’ en ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’ (u bent al in dit scherm als u de vorige stap wel heeft doorlopen) en controleer ook of de ‘Uitgaande e-mail (SMTP)’ op ‘poort 25’ staat en geen versleutelde verbinding gebruikt.
8. U kunt nu op ‘Ok’ drukken en op ‘Volgende’ en ‘Voltooien’. U heeft uw e-mail account nu goed ingesteld als u succesvol een testbericht hebt kunnen versturen.
Stap 1:
Open Outlook en klik op ‘Bestand’ zodat je de volgende pagina te zien krijgt. Klik daarna op ‘Account toevoegen’.
Stap 2:
Vul nu je E-mail account in, vink aan dat je je E-mail account handmatig wilt instellen en klik op de knop ‘Verbinding maken’
Stap 3:
Kies nu welke vorm van E-mailen je wilt instellen, ons advies is altijd IMAP!
Tip: Voor meer informatie wat het verschil tussen POP3 en IMAP is, kijk op de volgende pagina
Stap 4:
Controleer nu of je E-mail account klopt, en vul je wachtwoord opnieuw in. Klik op ‘Verbinding maken’.
Stap 5:
Outlook gaat nu op basis van je domeinnaam zelf een mailserver instellen, wat niet overeenkomt met het certificaat wat wij vanuit Flexwebhosting hebben ingesteld. Je krijgt nu dus een certificaat foutmelding waarbij je op ‘Annuleren’ drukt.
Stap 6:
Na het drukken op ‘Annuleren’ in de vorige stap, krijg je nu de mogelijkheid om zelf je account instellingen te wijzigen.
Stap 7:
Vul nu de mailserver gegevens in zoals deze bij jou E-mail account horen in, en klik op ‘Volgende’.
Kijk ook op: https://www.internedservices.nl/faq/outlook-2016-uitgaande-mailserver-instellen/
3. Kies in het volgende venster ‘Welkom bij Thunderbird’ voor de optie ‘Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken’. U krijgt nu een ‘E-mailaccountset-up’ venster te zien’ zoals hieronder.
- Uw naam: Vul hier uw naam in. Dit kan zijn ‘Pietje Puk’ of zoals in het voorbeeld ‘voorbeeld’.
- E-mailadres: Vul hier uw volledige e-mailadres in
- Wachtwoord: Hier dient u het wachtwoord in te stellen wat u zelf bedacht heeft toen u het betreffende e-mail adres in uw hostingpakket heeft aangemaakt. Dit is dus geen wachtwoord die wij hebben aangemaakt en wordt niet door ons bewaard. Noteer deze dus ergens goed!
Wanneer u dit heeft ingevuld, druk op de knop ‘Doorgaan’.
4. Als u op de knop ‘Doorgaan heeft gedrukt zal het probleem automatisch een aantal instellingen gaan invullen. Druk nog niet op de knop ‘Klaar’ maar druk nu op ‘handmatige config’.
5. U krijgt nu een venster te zien met de uitgebreide configuratie zoals u hieronder ziet.
Vul in dit venster de gegevens als volgt in:
Serverhostnaam voor Inkomende e-mail:
Verander dit naar ‘mail.uwdomein.nl’ en kies hierbij voor IMAP of POP3, dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Meer informatie over deze 2 verschillende protocollen kunt u vinden in deze pagina https://cp.flexwebhosting.nl/faq/article/21 . Wij raden IMAP aan omdat hierbij de mail op de server blijft.
Kies bij SSL voor ‘Geen’ en bij Authenticatie voor ‘Normaal wachtwoord’.De poort wordt automatisch aangepast aan POP3 of IMAP.
Serverhostnaam voor Uitgaande e-mail:
Let op! Uw/onze server voor uitgaande e-mail kunt u alleen gebruiken wanneer u internet provider ‘poort 25’ voor externe mailservers toestaat. Mocht u Internet Provider ‘poort 25’ open hebben staan dan kunt u dezelfde server gebruiken als degene die u voor inkomende e-mail heeft ingesteld, dus mail.uwdomein.nl. Mocht uw internet provider ‘poort 25’ hebben dichtstaan dan dient u de mailserver van uw Internet provider te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider, tevens staat het ook vaak op de website van uw provider.
Kies bij ‘Poort’ voor 25 en wederom SSL op ‘Geen’ en wederom voor ‘Normaal wachtwoord’.
Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam dient u aan te passen naar het volledige emailadres!
6. U kunt nu het account aanmaken door op de knop ‘Klaar’ te drukken. Er zal een beveiligingswaarschuwing naar voren komen
U kunt deze melding negeren door ‘Ik begrijp de risico’s’ aan te vinken en wederom op ‘Klaar’ te drukken. Uw account is nu klaar voor gebruik in Thunderbird!
3. U krijgt nu een nieuw scherm te zien waar u kunt kiezen voor ‘Voeg andere Mail-account toe…’ U mag deze selecteren en op ‘Ga door’ drukken.
4. In dit scherm dient u een aantal dingen in te vullen:
- Volledige naam: Vul hier uw naam in.
- E-mailadres: Vul hier uw volledige e-mail adres in.
- Wachtwoord: Hier dient u het wachtwoord in te stellen wat u zelf bedacht heeft toen u het betreffende e-mail adres in uw hostingpakket heeft aangemaakt. Dit is dus geen wachtwoord die wij hebben aangemaakt en wordt niet door ons bewaard. Noteer deze dus ergens goed!
Als u dit allemaal heeft ingevuld en u druk op ‘Ga door’ krijg u de melding dat het account handmatig moet worden geconfigureerd. Druk hierna op ‘Volgende’.
5. U ziet nu een venster ‘Info voor server inkomende e-mail’. Hier dienen een aantal gegevens ingevuld te worden voor de server.
- Type account: U kunt hier kiezen voor IMAP of POP3. Meer informatie over deze 2 verschillende protocollen kunt u vinden in deze pagina https://cp.flexwebhosting.nl/faq/article/21 . Wij raden IMAP aan omdat hierbij de mail op de server blijft.Server voor inkomende e-mail: Dit is de server waarmee u verbind om uw e-mails op te halen. Pas de server aan van mail.uwdomein.nl naar uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld mail.flexwebhosting.nl.
- E-mailserver: Vul hier de server in die u voor uw domeinnaam nodig heeft, mail.uwdomein.nl. Bijvoorbeeld zoals in de afbeelding te zien is mail.flexwebhosting.nl. Pas deze dus wel aan naar uw eigen domein!
- Gebruikersnaam: Vul hier uw volledige e-mail adres in.
- Wachtwoord: Dit wachtwoord heeft u in het vorige scherm reeds ingevuld en deze zal nog ingevuld blijven in dit scherm.
Wanneer u dit heeft ingevuld druk op de knop ‘Volgende’.U krijgt nu een waarschuwing dat de identiteit van uw mailserver niet kan worden gecontroleerd, druk op ‘verbind’. U krijgt nu de melding ‘Aanvullende accountinformatie vereist, druk wederom op ‘Volgende’. ( deze melding gebeurd niet altijd, u kunt ook direct doorgaan naar stap 6)
6. (optioneel, het kan zijn dat u dit scherm niet automatisch ziet, ga door naar stap 7 mocht dit zo zijn.) U komt nu in nog een scherm ‘Info voor server inkomende e-mail’ waar weer een aantal zaken ingevuld moeten worden.
- Voorvoegsel pad: Deze kunt u leeg laten.
- Poort: Mocht u POP3 gebruiken dan dient u poort 110 te gebruiken. Voor IMAP dient u poort 143 te gebruiken.
- Gebruik SSL: SSL dient ten allen tijden uitgeschakeld te zijn. Mocht SSL aan staan dan zal uw mail account niet werken.
- Identiteitscontrole: Deze dient op ‘Wachtwoord’ te staan.
Druk op ‘Volgende’.
7. In dit venster ‘Info voor server uitgaande e-mail’ moeten de volgende zaken ingevuld worden.
- SMTP-server: Uw/onze server voor uitgaande e-mail kunt u alleen gebruiken wanneer u internet provider ‘poort 25’ voor externe mailservers toestaat. Mocht uw Internet Provider ‘poort 25’ open hebben staan dan kunt u dezelfde server gebruiken als degene die u voor inkomende e-mail heeft ingesteld, dus mail.uwdomein.nl (pas deze wel aan naar uw eigen domein!). Mocht uw internet provider ‘poort 25’ hebben dichtstaan dan dient u de mailserver van uw Internet provider te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider, tevens staat het ook vaak op de website van uw provider.
- Gebruikersnaam: Wanneer u uw eigen mailserver heeft ingesteld dient u wederom uw gehele e-mail adres te gebruiken ter verificatie. Mocht u de uitgaande (SMTP) mailserver van uw Internet Provider gebruiken dan is het gebruikelijk dat u de gegevens dient te gebruiken van uw account bij deze Internet Provider.
- Wachtwoord: Voor het wachtwoord is het hetzelfde verhaal, mocht u uw eigen mailserver gebruiken wederom uw wachtwoord van uw email adres, anders de gegevens van uw Internet Provider.
Mocht u dit allemaal ingevuld hebben dan kunt u op de knop ‘Maak aan’ drukken.
8. Mocht u de versie OS X 10.10 Yosemite hebben dan kan het zijn dat uw e-mail account hierna nog niet werkt.. Dit is een bekend probleem, echter hier hebben we nog geen structurele oplossing voor.
Om uw mail account toch te laten werken dient u nog een aantal instellingen te wijzigen. Allereerst dient u naar ‘Mail’ en dan ‘Accounts’ toe te gaan. U zult na het selecteren van uw nieuw email account de vraag krijgen of u het wachtwoord opnieuw in kunt vullen, sluit deze melding en druk op ‘Geavanceerd’. Vink hier ‘Gebruik SSL’ uit en sluit dit scherm.
Ga nu wederom naar ‘Mail’ en nu naar ‘Voorkeuren’. Selecteer uw account en ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’. Vink hier de eerste optie ‘Detecteer en update accountinstellingen automatisch’ uit en vink bij ‘Poort’ ook de optie ‘Gebruik SSL’ Uit!.
Wanneer u nu naar uw mail programma gaat zult u gebruik kunnen maken van uw email. Meer informatie kunt u vinden op http://www.dslreports.com/forum/r29613112-BC-IMAP-with-Mac-OS-10.10-Yosemite
Deze handleiding is gebaseerd op de engelstalige versie van Windows (Live) Mail.
De Nederlandse termen zijn tussen haakjes aangegeven.
1. Open Windows Mail en ga naar tools(extra) en dan naar accounts.
2. Klik op add (toevoegen)
3. Klik op e-mail account en klik op next (volgende)
4. Vul hier uw naam in en klik op next (volgende)
5. Vul uw volledige e-mail adres in en klik op next (volgende)
6. Selecteer het gewenste type account. U kunt hier kiezen voor IMAP of POP3. Meer informatie over deze 2 verschillende protocollen kunt u vinden in deze pagina https://cp.flexwebhosting.nl/faq/article/21 . Wij raden IMAP aan omdat hierbij de mail op de server blijft.
7. Wanneer u heeft gekozen voor POP3 of IMAP dient u de andere 2 velden in te vullen:
- Incoming e-mail server (POP3 or IMAP): Dit is de server waarmee u verbind om uw e-mails op te halen. Pas de server aan van mail.uwdomein.nl naar uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld mail.flexwebhosting.nl.
- Outgoing e-mail server (SMTP): Uw/onze server voor uitgaande e-mail kunt u alleen gebruiken wanneer u internet provider ‘poort 25’ voor externe mailservers toestaat. Mocht u Internet Provider ‘poort 25’ open hebben staan dan kunt u dezelfde server gebruiken als degene die u voor inkomende e-mail heeft ingesteld, dus mail.uwdomein.nl. Mocht uw internet provider ‘poort 25’ hebben dichtstaan dan dient u de mailserver van uw Internet provider te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider, tevens staat het ook vaak op de website van uw provider.Mocht u uw eigen (mail.uwdomein.nl) uitgaande mailserver gebruiken, dan dient u ‘Outgoing server requires authentication’ aan te vinken en dezelfde gegevens in te vullen als voor de inkomende mailserver. Mocht u de uitgaande mailserver van uw Internet Provider hebben ingevuld, dan dient deze uit te staan.
Klik na het invullen van de juiste gegevens op next (volgende) om door te gaan.
8. Vul in het volgende venster de gebruikersgegevens in van uw email account:
- E-mail username (E-mail gebruikersnaam): Hier dient u uw complete e-mailadres in te stellen. Bijvoorbeeld voorbeeld@flexwebhosting.nl
- Password: Hier dient u het wachtwoord in te stellen wat u zelf bedacht heeft toen u het betreffende e-mail adres in uw hostingpakket heeft aangemaakt. Dit is dus geen wachtwoord die wij hebben aangemaakt en wordt niet door ons bewaard. Noteer deze dus ergens goed!
Druk hierna op next (volgende)
9. Wanneer u op next heeft gedrukt kunt u de wizard voltooien en heeft u het account toegevoegd.
U opent het instellingen menu binnen Gmail.
In het menu “accounts en import” kunt u dan een eigen extern POP3 account toevoegen.
Hier voegt u dan het mail account toe wat u op de hosting server heeft aangemaakt.
Globaal vult u in:
– het op te halen email adres
– gebruikersnaam (dit is een volledig email adres)
– het bij behorende wachtwoord
– POP server: meestal iets van mail.uwdomein.nl (waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is bij ons)
– poort 110 en de optie beveiligde verbinding of te wel SSL dient hierbij UIT te staan!
(Meer informatie kunt u wellicht ook vinden op de support pagina van Google https://support.google.com/mail/topic/3394220?hl=nl&ref_topic=3394212)
Als u dit toevoegt dan zal gmail de mail voor u ophalen welke in de mailbox zit, zo bent u er zeker van de mail niet verloren gaat door het forwarden.
Dit dient u per email adres in te stellen.
Maakt u gebruik van aliassen of een catchall, verwijs dan deze catchall naar 1 popbox binnen uw pakket en haal dan via bovenstaande instructies deze bewuste popbox op via Gmail.
Wilt u echter al uw email accounts doorsturen naar Gmail is een andere oplossing nodig.
In dat geval kunt u de MX (mail) records van de DNS laten wijzigen en deze direct laten doorverwijzen naar Gmail, zo wordt de mail direct aan geboden bij gmail.
Neemt u contact op met Gmail voor de juiste records en instellingen binnen Gmail zelf, u heeft hier namelijk een Google Apps account voor nodig.
Live of Hotmail account
– open het options menu en kies meer opties (more options)
– kies de optie “Sending/receiving email from other accounts”
– kies hier de optie “Add an email account”
– vul het op te halen POP3 account in (is volledig email adres) en het bijbehorende wachtwoord
– druk op geavanceerde opties (advanced options) en geef de inkomende mail server meestal iets van mail.uwdomein.nl (waarbij uwdomein.nl uw eigen domeinnaam is bij ons)
– als poort kiest u 110 en de optie beveiligde verbinding of te wel SSL dient hierbij UIT te staan!
(voor gedetailleerde instructies hoe dit werkt kijkt u op de live of hotmail website zelf)
Als u dit toevoegt dan zal hotmail de mail voor u ophalen welke in de mailbox zit, zo bent u er zeker van de mail niet verloren gaat door het forwarden.
Dit dient u per email adres in te stellen. Maakt u gebruik van aliassen of een catchall verwijs dan deze catchall naar 1 popbox binnen uw pakket en haal dan via bovenstaande instructies dan deze bewuste popbox op via hotmail of live.
Eerst opent u het mailprogramma op uw android telefoon. Vervolgens gaat u via het menu rechtsboven naar “instellingen”. Via “Accounts beheren” kunt u uw mailaccount toevoegen door op het plus-teken te klikken. Volg onderstaande stappen en vervang waar nodig uw gegevens.
Vul uw basis-inloggegevens in.
Selecteer als type account POP3-ACCOUNT
Vul de volgende instellingen in voor inkomende mails.
Vul de volgende instellingen in voor uitgaande mails. Vergeet niet het poortnummer te veranderen 25.
U kunt op de vervolg schermen nog instellingen aanpassen naar uw behoefte, maar hier na is uw mail correct ingesteld!
Natuurlijk. Ga hiervoor naar je eigen website en typ achter je adres: /webmail dus als je website www.mijnwebsite.nl heet ga je naar www.mijnwebsite.nl/webmail. Je kan ook naar burovink.nl/webmail gaan
Log in met je volledige e-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna opent het programma Roundcube zich waarin je veel functies kunt beheren. Naast het lezen en beantwoorden van mail kun je bij settings ook je wachtwoord aanpassen (rechtsboven).
Technische vragen website
Facebook: Je kan berichten van bezoekers blokkeren. Als je op je pagina bent, moet je rechts bovenin op “Instellingen” klikken. Dan zit je als het goed is gelijk bij “Algemeen”. “Berichten van bezoekers” kan je dan bewerken naar of je berichten van bezoekers wilt uitschakelen of toestaan.
Twitter: Tweets naar je pagina kan je niet uitschakelen.
Youtube: Als je discussie op je pagina wilt tegen gaan, moet je naar je pagina gaan. Als je over de kanaal naam gaat, zie je aan de rechterkant een potloodje verschijnen. Klik hier op en ga naar “Kanaalnavigatie bewerken”. Hier kan je discussie uitschakelen.
Bij een horizontaal menu (excellent website) geldt: het aantal hoofdmenu items is beperkt, afhankelijk van de vormgeving. Advies: hooguit 2 niveaus in submenu’s. In sommige gevallen is een 3e submenu mogelijk.
Voorbeelden van een menu-opzet waar het menu ‘over onze school’ is uitgeklapt. Hier is sprake van maximaal 2 submenu’s:
- Welkom
- Over de school <- hoofdmenu item
- Organisatie <- submenu niveau 1
- Personeel <- submenu niveau 2
- Medezeggenschapsraad
- Activiteitencommissie
- Overblijven, voor- en naschoolse opvang
- Zorg op onze school
- Engels
- BSO
- Overig
- Sociaal Emotionele Vorming
- Foto’s
- Organisatie <- submenu niveau 1
- Nieuws
- Agenda
- Groepen
- Contact
Vragen over abonnementen en financiën
- Helpdesk: antwoorden op alle vragen over het CMS
- Onderhoud: regelmatige updates van de software op uw website
- Beveiliging: nieuwe veiligheidsaanpassingen indien nodig
- Backups: dagelijks, wekelijks, maandelijks en extra back-ups vóór elke schoolvakantie
Let op: technisch is het mogelijk dat Buro Vink de website op de server van de provider van de klant plaatst (bijvoorbeeld bij Mijndomein, bij XS4ALL enz.). Hou er echter rekening mee dat hiervoor verhuiskosten worden gerekend. Voor het onderhoud van de website op deze ‘andere’ server moet Buro Vink dan nog steeds maandelijkse kosten rekenen. Wilt u dat we geen onderhoud plegen aan de site of wilt u dit zelf proberen, hou er dan rekening mee dat onze ervaring is dat bij de meerderheid van de websites waar Buro Vink geen onderhoud aan pleegt, in de loop van de tijd altijd problemen ontstaan die leiden tot dataverlies, hacken of zelfs compleet verlies van de website.
Voorbeeld van vragen die onder de support vallen:
- Ik heb een pagina verwijderd. Kunnen jullie die herstellen?
- Er is iets mis met de galerij die ik heb aangemaakt. Kunnen jullie er even naar kijken?
- De pagina die ik heb aangemaakt verschijnt niet in het menu.
- Hoe zorg ik ervoor dat mijn bericht deze keer niet wordt gekoppeld aan Facebook?
Vragen die niet onder de support vallen:
- Wil je de achtergrondpatronen en kleuren van de website even aanpassen?
- De header-afbeelding bovenaan de website moet worden aangepast.
- Er staan teksten in een plaatje die niet kloppen.
- De tekstgrootte van het menu moet kleiner.
- Kunnen jullie de animatie in de sliders op de site aanpassen?
Geavanceerde vragen
Voor het aanpassen van geavanceerde onderdelen op de website zoals sliders, animaties etc. kunnen we aanwijzingen geven en verwijzen we naar de handleiding. Komt u er niet uit, dan helpen we u graag op basis van ons huidige uurtarief. Kleine hulpvragen komen op een verzamelfactuur, uitvoerige werkzaamheden worden uiteraard eerst geoffreerd. Als u regelmatig een vraag buiten het heeft adviseren we u een strippenkaart aan te schaffen.
Betaling
- Binnen 14 dagen na factuurdatum.
- Betaling geschiedt per jaar.
- Automatische incasso is ook mogelijk (bespaart administratiekosten!).
- Zonder automatische incasso: € 25,- administratie- en incassokosten.
Opzeggen
- Minimaal 3 maanden van tevoren.
- Schriftelijk en persoonlijk door de aanvrager.
- Let op: indien we ook een domein voor u hebben geregistreerd: vraag een token aan als u dit wilt meenemen. U heeft hier recht op! Zo niet, dan vervalt het recht en is het mogelijk dat iemand anders uw domein kan registreren.
Klachten
- Gebreken onmiddellijk na constatering schriftelijk melden.
- Een klacht geeft niet het recht op uitstel van betaling.
Algemene voorwaarden
Voor de exacte uitleg; zie onze Algemene Voorwaarden.
Dit delen:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Skype te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)