Hoe wordt mijn website beter vindbaar in Google?

Buro VinkLaatste nieuws

Hoe wordt mijn website beter vindbaar in Google? Deze vraag krijgen we dagelijks van klanten. Een kort antwoord is: koop advertentieruimte bij Google en je staat als adverteerder altijd bovenaan. Als je niet elke maand wilt betalen om hoog te eindigen, kun je met WordPress zelf de volgende trucs toepassen om je site beter vindbaar te maken.

1. Zorg ervoor dat uw zoekwoorden voorkomen in:

  • paginatitels: koptitels wegen zwaarder dan alinea’s
  • afbeeldingen: zorg ervoor dat elke foto die wordt geupload de steekwoorden bevat
  • inhoud van de pagina (content).

2. Zorg ervoor dat je regelmatig berichten plaatst die deze zoektermen bevatten. Recente pagina’s scoren hoger.

3. Zet je nieuwsberichten door naar je sociale media.

4. Breng in uw berichten links aan naar de schoolwebsite. Als het bericht interessant is zullen anderen deze berichten weer delen. Elke verwijzing naar de schoolwebsite is er één die Google helpt om de relevantie van uw bericht/website te beoordelen.

5. Zorg ervoor dat andere websites naar de schoolwebsite verwijzen. Waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde zaken maar wel erg belangrijk.

6. Google jezelf eens en check of je school wordt gevonden door de gemeente, Gouden Gidsen, telefoonboeken, de bestuurswebsite etc. Ook dit zijn verwijzingen naar je website die helpen de vindbaarheid te vergroten. Als dit soort gidsen het webadres van de school opnemen helpt dat.

Wij hebben een uitgebreide handleiding geschreven die jou kan helpen jouw positie bij Google te verbeteren. Benieuwd? Neem voor advies of een offerte contact op met  e-mail of via de contactpagina. Bellen kan ook: 0182-300002.