Boek Collectieve Intelligentie

Buro VinkGeen categorie

Wist u dat u elke dag opnieuw de wereld een beetje slimmer maakt? Telkens als u met anderen praat over wat u denkt of wat u bezighoudt! Stelt u zich eens voor dat we dit allemáál doen en we dit bovendien ook nog eens van elkaar horen en zien? Hoe intelligent zouden we dan met zijn allen niet kunnen zijn!

En dit is precies wat er nu aan de hand is. Door het internet en mobiele technologieën zijn we voortdurend met elkaar verbonden. Voor het eerst in de geschiedenis beschikken we daardoor over een wereldwijde collectieve intelligentie, die zich bovendien razendsnel verder ontwikkelt.

Buro Vink

Buro Vink verzorgde het ontwerp en de opmaak van het binnenwerk en omslag.

Uitgeverij

De illustraties zijn verzorgd door Diana Nooten. Uitgever: Sentia Academic Publishers.

Titel en ISBN

Collectieve intelligentie
De uitdaging voor de organisatie van nu
ISBN 978-90-819711-1-9

De Auteurs:

Dr. Wendy Jansen onderzoekt nieuwe vormen van organiseren en leren, die mogelijk zijn door technologische ontwikkelingen. Zij is (mede-)auteur van een aantal boeken en artikelen, waaronder Business Modellen voor de Kenniseconomie.

Drs. Fons Schoemaker is werkzaam als Information Security Officer bij Rabobank. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor sociale insecten, in het bijzonder mieren. Hij schrijft al vele jaren over interactiemanagement en wat organisaties kunnen leren van dieren.

Drs. Bas de la Parra heeft een grote belangstelling voor individueel én organisationeel leren. Hij heeft diverse vernieuwingen doorgevoerd op gebieden als situationeel opleiden en leren, e-learning en samenwerkend leren en heeft daarover een aantal boeken en artikelen gepubliceerd.