Beter gevonden worden met Google

Buro VinkGeen categorie

Hoe wordt mijn website beter vindbaar in Google? Deze vraag krijgen we dagelijks van klanten. Een kort antwoord is: koop advertentieruimte bij Google en je staat als adverteerder altijd bovenaan. Als je niet elke maand wilt betalen om hoog te eindigen, kun je met WordPress zelf de volgende trucs toepassen om je site beter vindbaar te maken.

7 Tips: Beter gevonden worden met Google

1. Bedenk op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Deze woorden verwerk je in de ‘meta omschrijving’ en -nog belangrijker- in je content. Bedenk maximaal 10 relevante zoekwoorden. Anders ‘verwatert’ elk zoekwoord in de brij van zoekwoorden die gebruikt worden.

2. Zorg ervoor dat deze woorden voorkomen in de url (web adres), paginatitels, afbeeldingen en ook in de lopende tekst (content). Een url die woorden bevat die tevens voorkomen op de betreffende pagina is altijd sterker.

3. Zorg ervoor dat je regelmatig berichten plaatst die deze zoektermen bevatten. Recente pagina’s scoren hoger.

4. Zet je nieuwsberichten door naar je sociale media. En breng links aan naar je site. Als het bericht interessant is zullen anderen deze berichten weer delen. Elke verwijzing naar je site is er één die Google helpt om de relevantie van jouw bericht/website te beoordelen.

5. Zorg ervoor dat andere sites naar jouw site verwijzen. Waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde zaken maar wel erg belangrijk.

6. Google jezelf eens en check of je bedrijf of organisatie wordt gevonden door Gouden Gidsen / Telefoonboeken. Ook dit zijn verwijzingen naar je website die helpen de vindbaarheid te vergroten. Als deze bedrijfsgidsen jouw url opnemen helpt dat.

7. Gebruik voldoende tekst op de landingspagina. Een pagina met weinig tekst wordt door Google als minder relevant gezien. Veel te veel is ook niet goed. Minimaal 300 woorden is prima.

Zo kun je beter gevonden worden met Google…

Onze voorbeelden

Natuurlijk kunnen wij van Buro vink je helpen je site te voorzien van de juiste software, te beoordelen en in te richten. We hebben al meerdere bedrijven geholpen aan een beter vindbaarheid. Voorbeelden van bedrijven die we geholpen hebben bij SEO (Search Engine Optimalisation):

  • Car-ServiceCenter hebben we geholpen om op pagina 1 te komen met de zoekterm “Garage Raamsdonksveer” of “APK Raamsdonksveer“. Probeer maar eens…
  • HetSchoolvoorbeeld maakt schoolwebsites maar er zijn heel veel bedrijven die schoolwebsites maken. Dus hoe zorg je ervoor dat je met de zoekterm “Schoolwebsite” bovenaan komt? Nieuwsgierig? Probeer maar…
  • Basisschool Eindhoven Bij deze school uit Eindhoven (De Reis van Brandaan) hebben we de site zo ingericht dat ze helemaal bovenaan verschijnen (top-3, zelfs boven het plattegrondje van Google Maps). Probeer maar eens te zoeken op “Basisschool Eindhoven

Contact

jeroen-vink-Wil je liever dat we je helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid bij zoekmachines? Neem dan voor advies of een offerte contact op met Jeroen per e-mail of via de contactpagina. Bellen kan ook: 0182-300002