Aan het werk op Binnen- en Buitenhof

Buro VinkGeen categorie

Om tijdelijke drukte in 2023 op te vangen ben ik aan het werk als interim communicatie adviseur voor het Beeldcentrum van de Rijksoverheid in Den Haag. Functie: rijkshuisstijl coördinator. Focus: de visuele identiteit van de Rijksoverheid. Ook wel de Rijkshuisstijl genoemd. En dan hebben we het niet over een logo en een kleurtje…

Alle middelen van de 115 rijksorganisaties die deze huisstijl dragen moeten voldoen aan richtlijnen. Of het nu gaat over websites, de voertuigen van Rijkswaterstaat, het weerbericht van het KNMI, social media kanalen, een belastingaanslag, een voorlichtingsfilm of het regeringsvliegtuig; al deze middelen worden opgemaakt in de Rijkshuisstijl. Ontwerpstudio’s, filmmakers en communicatiebureaus in het hele land zijn hier dagelijks mee bezig.

Op elk departement of ministerie werkt een huisstijlcoördinator die dit in de gaten houdt. Als zo’n coördinator vragen heeft of ‘speciale gevallen’ wil bespreken kan hij of zij advies vragen bij de rijkshuisstijl coördinator van het Ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Ik adviseer en denk mee. Een uitdagende klus maar wel op mijn lijf geschreven.

Tot nu toe heb ik al veel ervaring opgedaan met leuke, deskundige, creatieve en professionele collega’s van het Beeldcentrum. Kennis gemaakt met de mensen op het Binnenhof, met speechschrijvers van ministers, medewerkers van de Rijksvoorlichtingsdienst en communicatieadviseurs van alle ministeries. Wat een mooi jaar!

Eind 2023 rond ik de belangrijkste werkzaamheden (project management ‘update van de rijkshuisstijl’) af en ben ik weer beschikbaar voor interim werk.